Stefanović na čelu radne grupe o izbornim uslovima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Sep.2019, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović na čelu radne grupe o izbornim uslovima

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović biće predsednik vladine radne grupe za praćenje primene preporuka OEBS-a za unapređenje izbornog procesa, saznaju "Večernje novosti".

Kako list piše, njegov zamenik će biti direktor Sekretarijata za zakonodavstvo i nekadašnji predsednik RIK-a Dejan Đurđević.

"Prema dokumentu koji je Vlada Srbije usvojila na poslednjoj sednici, radna grupa će sarađivati sa svim nadležnim organima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i međunarodnim institucijama koji učestvuju u unapređenju izbornog procesa", navode "Novosti".

Premijerka Ana Brnabić izjavila je u ponedeljak, najavljujući formiranje radne grupe, da je vlada odmah posle izbora 2016. sa OEBS-om potpisala trogodišnji program koji se tiče poboljšanja izbornih uslova i atmosfere u kojima se oni sprovode.

Ona je podsetila i na izjavu predsednika Aleksandra Vučića da je došlo do velikih promena na osnovu preporuka organizacija CRTA i CeSID, kao i da je u Skupštini obustavljeno donošenje zakona po hitnom postupku i da rasprave više nisu objedinjene.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.