Tepić: Postavljanje Stefanovića šamar svim građanima koji se bore za fer i poštene izbore

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Sep.2019, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tepić: Postavljanje Stefanovića šamar svim građanima koji se bore za fer i poštene izbore

Postavljanje ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića na čelo radne grupe za saradnju sa OEBS-om za unapređenje izbornog procesa je šamar svim građanima koji se bore za poštene i slobodne izbore, ocenila je danas šefica poslaničkog kluba "Samostalnih poslanika" i potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

"Čovek koji je falsifikovao svoju fakultetsku diplomu, počnio krivično delo, privatizovao Ministarstvo unutrašnjih poslova i podredio >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ovaj organ jednom čoveku i partiji, sada umesto da bude smenjen i istraženo što je radio postavlja se za prvog čoveka koji treba da sarađuje sa OEBS-om o izbornim uslovima", rekla je Tepić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Ona je ocenila i da imenovanje Stefanovića pokazuje da sve stranke koje su donele odluku o bojkotu izbora bile u pravu što ne pristaju da učestvuju u "lažnim izborima", koji su "čista farsa".

Tepić je kazala da se na čelo radne grupe postavlja Stefanović koji je u Lučane slao nekadašnju državnu sekretarku Dijanu Hrkalović u izbornom danu, koja nije dozvoljava da policija reaguje na krešenje zakona i izbornog procesa.

Tepić je ponovila da Stranka slobode i pravde ne odustaje od 42 zahteva stručnog tima protesta "Jedan od pet miliona" i ni od bojkota uprkos interesovanjima međunarodne zajednice te da ne postoji nikakva radna grupa zbog koje će se predomisliti, a koja se po njoj inače formira kada treba pod tepih staviti postojeće probleme i odvrati "osvešćene ljude" od svoje odluke.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.