Štajnmajer pozvao Vučića da poseti Nemačku

Izvor: Blic, 03.Jun.2017, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štajnmajer pozvao Vučića da poseti Nemačku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Savezne Republike Nemačke Frankom Valterom Štajnmajerom, koji ga je pozvao da poseti Nemačku.

Vučić je sa Štajnmajerom razgovarao o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i problemima u dijalogu sa Prištinom, kao i o evropskom putu Srbije.

Predsednik Vučić zahvalio je Štajnmajeru na interesovanju Nemačke za balkanske probleme, kao i na velikom učešću nemačkih investitora u Srbiji. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

On je obavestio predsednika Štajnmajera o ekonomskim reformama, koje je srpska Vlada sprovela, kao i o planovima za razvoj privrede.

- Srbija je stabilna zemlja sa obrazovanom i sposobnom radnom snagom. To je jedan od razloga što strani investitori dolaze u našu zemlju - istakao je Vučić.

Predsednik Nemačke čestitao je Vučiću stupanje na dužnost predsednika Republike Srbije i uputio poziv srpskom kolegi da poseti Nemačku.

On je naglasio da su nemački investitori pouzdani, ali oprezni.

- Nemački privrednici žele da investiraju u zemlje u kojima je situacija stabilna“ - dodao je Štajnmajer.

Predsednici Vučić i Štajnmajer sastali su se danas na Brdu kod Kranja nakon plenarne sednice lidera u procesu Brdo-Brioni.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Štajnmajer pozvao Vučića da poseti Nemačku

Izvor: B92, 03.Jun.2017

Kranj -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Savezne Republike Nemačke Frankom Valterom Štajnmajerom, koji ga je pozvao da poseti Nemačku...Vučić je sa Štajnmajerom razgovarao o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i problemima u dijalogu sa Prištinom, kao i o...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.