Štajnmajer očekuje obnavljanje Saveta Rusija–NATO

Izvor: Vostok.rs, 17.Jan.2016, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štajnmajer očekuje obnavljanje Saveta Rusija–NATO

17.01.2016. -

Ministar inostranih poslova Nemačke Frank Valter Štajnmajer ulaže napore da Savet Rusija–NATO bude obnovljen i uveren je da će rad tog tela biti obnovljen u najbližoj budućnosti.

„Pretpostavljam da ću kroz izvesno vreme predložiti da se vratimo razmatranju te teme na nivou ambasadora u Briselu“, rekao je nemački političar u intervjuu listu „Frankfurter algemajne cajtung“.

Štajnmajer je naglasio da je na poslednjem Savetu NATO–a >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << pokrenuo to pitanje i da je naišao „na više podrške nego što je očekivao“, bez obzira na izvesno nezadovoljstvo.

Prema njegovim rečima, predsednik Rusije Vladimir Putin je takođe „dao na znanje da je zainteresovan za vraćanje institucionalnom formatu pregovora sa Zapadom“.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

 

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.