Srbija spremna za borbu protiv organizovanog kriminala

Izvor: Glas javnosti, 19.Okt.2010, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija spremna za borbu protiv organizovanog kriminala

BEČ - Ministarka pravde Snežana Malović istakla je u Beču da je Srbija voljna i spremna da preduzme sve potrebne korake u borbi protiv organizovanog kriminala u svim njegovim oblicima.

- Verujemo da je nivo našeg uspeha u suzbijanju organizovanog kriminala povezan s našom sposobnošću da spoznamo očigledne i neposredne efekte, ali i da se pripremimo, predvidimo i suočimo sa novim trendovima kriminala - rekla je ona na konferenciji zemalja potpisnica Konvencije UN za borbu protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << transnacionalnog organizovanog kriminala.

Predstavljajući mere koje je preduzela Vlada Srbije u borbi protiv organizovanog kriminala, ona je naglasila da novi i nadolazeći oblici organizovanog kriminala predstavljaju globalnu industriju i kao takvi predstavljaju pretnju građanima, državama, regionima i globalnom miru i stabilnosti.

- U protekle dve godine Skupština Srbije usvojila je više zakona koji se tiču primene UNTOC, kao što su zakoni o oduzimanju i konfiskaciji prihoda od kriminala, o odgovornosti pravnih lica, o uzajamnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima, o sprečavanju pranja novca i finansiranju terorizma, kao i izmene i dopune Krivičnog zakona - rekla je Malovićeva.

Tokom boravka u Beču ministarka Malović imaće bilateralne susrete sa svojim kolegama iz više zemalja.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.