Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Feb.2019, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španski premijer u problemu zbog budžeta, izgledni vanredni izbori

Španski premijer Pedro Sančes mogao bi da bude primoran da raspiše prevremene parlamentarne izbore ako katalonske separatističke stranke danas ne podrže, kako se očekuje, predlog budžeta manjinske socijalističke vlade.

Ako ne bude dogovora u poslednjem trenutku, separatisti će zajedno s desnom opozicijom glasati protiv predloga budžeta.

Sančes je postao premijer u junu kada su katalonski separatisti sa socijalistima i nekoliko manjih stranaka izglasali nepoverenje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << dotadašnjem konzervatinom premijeru Marijanu Rahoju.

Sančesovi socijalisti imaju 84 od 350 poslaničkih mandata.

Pregovori socijalista s novom separatističkom koalicijom u Kataloniji propali su prošle nedelje pošto je Sančesova vlada odbila da prihvati razgovore o pravu na samoopredeljenje tog bogatog regiona na severoistoku Španije.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Španski premijer u problemu zbog budžeta, izgledni vanredni izbori

Izvor: Danas, 13.Feb.2019

Španski premijer Pedro Sančes mogao bi da bude primoran da raspiše prevremene parlamentarne izbore ako katalonske separatističke stranke danas ne podrže, kako se očekuje, predlog budžeta manjinske socijalističke vlade. Članak Španski premijer u problemu zbog budžeta, izgledni vanredni izbori...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.