Skupštinske ulaznice za Dinkića i Binića

Izvor: Večernje novosti, 22.Maj.2019, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupštinske "ulaznice" za Dinkića i Binića

Trajne legitimacije republičke Skupštine trenutno nosi 537 nekadašnjih članova parlamenta. Uz propusnice mogu na svečanosti i u biblioteku VRATA Skupštine Srbije otvorena su za bivše poslanike koji, uz trajne legitimacije, mogu da dođu u parlament kada god požele. Na spisku onih koji imaju doživotne ulaznice za zakonodavni dom nalazi se 537 imena. Reč je o propusnicama uz koje nekadašnji tribuni mogu da dolaze na svečanosti, koriste biblioteku i skupštinske arhive. >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << U podacima koji su "Novostima" dostavljeni iz parlamenta, navodi se da stalne legitimacije imaju bivši premijer Mirko Cvetković, ministri Mlađan Dinkić, Verica Kalanović, Oliver Dulić, Vuk Jeremić, Dragan Šutanovac... Tu su i bivša rukometašica Svetlana Kitić, fudbaler Dragiša Binić, dramaturg Siniša Kovačević, predsednik DSS Miloš Jovanović, ali i Margit Savović koju pamtimo iz devedesetih kada je osnovala stranku PUŽ (Partija uspešnih žena). Trajnu legitimaciju imaju i Vesna Pešić, koja je bila poslanik na listi LDP, direktor BIA Bratislav Gašić, nekadašnji šef kluba DSS u Skupštini Miloš Aligrudić. Iako imaju stalne ulaznice za parlament, većina je retko ili uopšte ne koristi. Bivšeg radikala Dejana Mirovića put sedam godina, otkad nije poslanik, nije naveo ka parlamentu. - Legitimacija mi je više uspomena na te dane. Svakako, ako nekada budem dolazio u parlament to će biti zbog biblioteke koja ima zaista retku i bogatu zbirku knjiga - kaže nam Mirović. Trajnu legitimaciju ima i Milutin Jeličić Jutka koji je podneo ostavku na mesto predsednika Opštine Brus i protiv kojeg se vodi postupak zbog seksualnog uznemiravanja. Propusnicu ima i bivša članica grupe "Models" i poslanik Nove Srbije Nevena Adžemović. BIDžA ZA KLUB VETERANA MEĐU nosiocima trajnih legitimacija je i socijalista Dobrivoje Budimirović Bidža koga pamtimo iz devedesetih godina kada je u prenosima iz parlamenta često bio u kadru sa kolegom Radovanom Radovićem Rakom. Budimirović je prošle godine posetio Skupštinu sa idejom da se osnuje klub veterana. Ova ideja, zasada, nije zaživela.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Ovo sigurno niste znali: DINKIĆ MOŽE U SKUPŠTINU VEĆ DANAS i nije jedini!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Maj.2019

Vrata Skupštine Srbije otvorena su za bivše poslanike koji, uz trajne legitimacije, mogu da dođu u parlament kada god požele...Na spisku onih koji imaju doživotne ulaznice za zakonodavni dom nalazi se 537 imena...Reč je o propusnicama uz koje nekadašnji tribuni mogu da dolaze na svečanosti, koriste...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.