Ovo sigurno niste znali: DINKIĆ MOŽE U SKUPŠTINU VEĆ DANAS i nije jedini!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Maj.2019, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo sigurno niste znali: DINKIĆ MOŽE U SKUPŠTINU VEĆ DANAS i nije jedini!

Vrata Skupštine Srbije otvorena su za bivše poslanike koji, uz trajne legitimacije, mogu da dođu u parlament kada god požele.

Na spisku onih koji imaju doživotne ulaznice za zakonodavni dom nalazi se 537 imena.

Reč je o propusnicama uz koje nekadašnji tribuni mogu da dolaze na svečanosti, koriste biblioteku i skupštinske arhive.

U podacima koji su dostavljeni iz parlamenta, navodi se da stalne legitimacije imaju bivši premijer Mirko Cvetković, ministri >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Mlađan Dinkić, Verica Kalanović, Oliver Dulić, Vuk Jeremić, Dragan Šutanovac... Tu su i bivša rukometašica Svetlana Kitić, fudbaler Dragiša Binić, dramaturg Siniša Kovačević, predsednik DSS Miloš Jovanović, ali i Margit Savović koju pamtimo iz devedesetih kada je osnovala stranku PUŽ (Partija uspešnih žena).

Trajnu legitimaciju imaju i Vesna Pešić, koja je bila poslanik na listi LDP, direktor BIA Bratislav Gašić, nekadašnji šef kluba DSS u Skupštini Miloš Aligrudić.

Iako imaju stalne ulaznice za parlament, većina je retko ili uopšte ne koristi. Bivšeg radikala Dejana Mirovića put sedam godina, otkad nije poslanik, nije naveo ka parlamentu.

- Legitimacija mi je više uspomena na te dane. Svakako, ako nekada budem dolazio u parlament to će biti zbog biblioteke koja ima zaista retku i bogatu zbirku knjiga - kaže nam Mirović.

Trajnu legitimaciju ima i Milutin Jeličić Jutka koji je podneo ostavku na mesto predsednika Opštine Brus i protiv kojeg se vodi postupak zbog seksualnog uznemiravanja. Propusnicu ima i bivša članica grupe "Models" i poslanik Nove Srbije Nevena Adžemović.

Među nosiocima trajnih legitimacija je i socijalista Dobrivoje Budimirović Bidža koga pamtimo iz devedesetih godina kada je u prenosima iz parlamenta često bio u kadru sa kolegom Radovanom Radovićem Rakom.

Budimirović je prošle godine posetio Skupštinu sa idejom da se osnuje klub veterana. Ova ideja, zasada, nije zaživela.

GVOZDENI BUNKER SFRJ: Koštao je PET MILIJARDI dolara, mogao je da izdrži nuklearni udar, a danas izgleda ovako (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.