Silajdžić uslovio dolazak posetom Jurišiću

Izvor: S media, 26.Maj.2010, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Silajdžić uslovio dolazak posetom Jurišiću

Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Haris Silajdžić neće doći u Beograd zato što mu nije omogućeno da u zatvoru poseti Iliju Jurišića, izjavio je ambadasor BiH u Beogradu Boriša Arnaut.

Jurišić, bivši visoki zvaničnik MUP BiH, osudjen je na 12 godina zatvora zbog "slučaja tuzlanska kolona", odnosno davanja naredbe za napad na pripadnike JNA koji su se povlačili iz Tuzle, 1992. godine.

"Poslednja informacija je da predsedavajući neće doći >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << dok program posete ne bude identičan kao što je bio predvidjen za dan posete 25. maja. U tom programu bila je predvidjena i poseta Iliji Jurišiću koji je nepravosnažno osudjen u Beogradu", objasnio je Arnaut za Radio Slobodna Evropa.

On je dodao da je u medjuvremenu uvedena zabrana posećivanja zatvorenika u srpskim zatvorima, tako da nije pronadjeno rešenje za ovaj problem i poseta je odložena do sledeće prilike kada će poseta Jurišića biti moguća.

On je kazao i da ne može predvideti kako će se sve to odraziti na odnose dve zemlje i da će sve postati jasnije narednih dana.

Ministarstvo pravde Srbije juče je saopštilo da je privremeno obustavilo, iz bezbednosnih razloga, posete zatvorenicima u Okružnom zatvoru u Beogradu i u Kazneno-popravnom zavodu Zabela u Požarevcu.

Iz Uprave za izvršenje zavodskih sankcija nije naveden konkretan razlog za ovakvu odluku, već samo da će posete biti obustavljene od 25. do 28. maja.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.