Arnaut: Jurišić je prioritet

Izvor: Glas javnosti, 27.Maj.2010, 07:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arnaut: Jurišić je prioritet

BEOGRAD  - Predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine (BIH) Haris Silajdžić neće doći u Beograd, jer mu nije omogućeno da u zatvoru poseti Iliju Jurišića!

"Poslednja informacija je da predsedavajući neće doći dok ne bude program posete identičan koji je bio predviđen i za dan posete 25. maja. U tom programu bila je predviđena i poseta Iliji Jurišiću koji je nepravosnažnoo osuđen u Beogradu",  izjavio je za Radio Slobodna Evropa (RSE) ambadasor BiH u Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Boriša Arnautrnaut.

U međuvremenu je, prema njegovim rečima, postavljena zabrana poseti zatvorenicima u srpskim zatvorima, "tako da se nije uspelo doći do rešenja i odložena je poseta do sledeće prilike kada će moći posetiti Iliju Jurišića".

"To je praktično zabrana posete Iliji Jurišiću, što je u potpunosti poremetilo predviđeni tok i razgovora ovde i posete Beogradu, ali kako će se sve to odraziti videćemo narednih dana", ocenio je Arnaut.

Ministarstvo pravde Srbije u utorak je iznenada saopštilo da je privremeno obustavilo iz bezbednosnih razloga posete zatvorenicima u Okružnom zatvoru u Beogradu i u Kazneno-popravnom zavodu Zabela u Požarevcu.

Iz Uprave za izvršenje zavodskih sankcija nije naveden konkretan razlog ovakve odluke, već samo da će posete biti obustavljene od 25. do 28. maja, podseća RSE.

Nema potrebe da dolazi. Gospodo iz BA zločinci su zločinci ma koje vere bili. U ratu ko ubije nenaoružanog ili onog ko nosi belu zastavu je još veći zločinac. Sedite kući i zaboravite na Srbiju.

Ja mislim da bi jedna nova "deklaracija o genocidu" resila sve probleme. Zasto ne? Narodna Skupstina Srbija moze da usvaja deklaracije jednom nedeljno, osim letnje pauze, naravno. Obozavam kad pljujemeo sami po sebi, a onda se jave oni zbog kojih smo se pljuvali, pa traze da samopljuvacinu ponovimo.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.