Selaković: BSEC da teži razvoju i realizaciji projekata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Nov.2020, 16:17

Selaković: BSEC da teži razvoju i realizaciji projekata

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković obratio se danas učesnicima 42. sastanka Saveta ministara spoljnih poslova Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju (BSEC) i poručio da Srbija nastoji da bude dobar i konstruktivan partner svima na globalnom i regionalnom nivou, a da BSEC vidi kao idealnu platformu za implementaciju takve saradnje.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, šef srpske diplomatije konstatovao je da BSEC treba da bude moderna, efikasna i ciljno orjentisana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << organizacija, i da je veću pažnju neophodno posvetiti razvoju i realizaciji projekata, umesto pitanjima unutrašnjeg funkcionisanja same organizacije.

Srbija, kaže Selaković, smatra da bi BSEC trebalo da teži održavanju manjeg broja sastanaka, koji bi bili fokusirani više na suštinu, a manje na tehnička pitanja.

Ministar Selaković potvrdio je posvećenost Srbije unapređenju regionalne saradnje i naglasio otvorenost naše zemlje za inicijative usmerene ka regionalnoj koheziji, dobrosusedskim odnosima i uzajamnom razumevanju.

Posebno je, kako je objasnio, naša zemlja usredsređena na saradnju sa regionalnim partnerima na unapređenju u oblastima trgovine, turizma, transporta i energetike, s obzirom da te sektore vidi kao glavnu pokretačku snagu ekonomije u regionu.

Ministar je naglasio i važnost uključivanja privatnog sektora u projekte BSEC.

Srbija, kako je dodao, ohrabruje sve inicijative usmerene ka oživljavanju trgovine, turizma i investicija u regionu u vreme pandemije virusa korona, i sama preduzima brojne mere usmerene ka stimulaciji privatnog sektora, naročito malih i srednjih preduzeća i sprečavanju rasta nezaposlenosti.

Selaković je čestitao Rumuniji na uspešnom predsedavanju u nesvakidašnjim okolnostima, i poželo dobrodošlicu Republici Severnoj Makedoniji u porodicu članica BSEC.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.