Sednica Odbora za odbranu i bezbednost - tema Radovan Karadžić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jul.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sednica Odbora za odbranu i bezbednost - tema Radovan Karadžić

BEOGRAD - Odbor Skupštine Srbije za odbranu i bezbednost zaključio je danas da je akcija hapšenje haškog optuženika Radovana Karadžića sprovedena u skladu sa Ustavom i zakonom.

Za ovaj deo zaključka, koji je donet na predlog Marka Đurišića iz Demokratske stranke, nisu glasali radikali, kojih u Odboru ima pet, od ukupno 17 članova.

Prethodno je Odbor jednoglasno zaključio da od Bezbednosno informativne agencije, Vone bezbednosne agencije i Vojne obaveštajne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << službe zatraži dodatnu pisanu informaciju o okolnostima pod kojima je uhapšen bivši lider bosanskih Srba.

Dačić sopštio saznanja

Ministar policije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je haškog optuženika Radovana Karadžića uhapsio ovlašćeni državni organ službe bezbednosti Srbije.

Dačić je na sednici Odbora Skupštine Srbije za odbranu i bezbednost rekao da Savet za nacionalnu bezbednost nije imao veze sa hapšenjem Karadžića.

Ističući da MUP ne spada u službe bezbednosti i da su to Bezbednosno-informativna agencija (BIA), Vojnobezbednosna agencija (VBA) i Vojnoobaveštajna agencija, on je ukazao da se za sve informacije o hapšenju treba obratiti tim službama. "Mi nismo u sukobu sa drugim državnim organima. Drugi državni organi su obavili posao u okviru svoje nadležnosti", objasnio je Dačić.

On je naveo da je policija po malogu istražnog sudije, proverila ličnu kartu na ime Dragana Dabića, a koja je pronađena kod Karadžića i utvrdila da pravi Dabić postoji i da je haški optuženik imao njegovu identičnu ličnu ispravu.

U MUP, dodao je Dačić, ne postoji dokumentacija da je izdata identična lična karta, ili duplikat, ali postoje indicije i da bi moglo biti reči o falsifikatu, što se istražuje. "MUP nije izdao ličnu kartu drugom licu, koje se predstavljalo kao Dabić, a za koje je utvrđeno da je Karadžić", rekao je Dačić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.