Ruski ambasador Vučiću uručio Putinovu čestitku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Dec.2019, 04:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski ambasador Vučiću uručio Putinovu čestitku

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka, koji mu je uručio pismo predsednika Vladimira Putina, objavljeno je na Instagram profilu predsednika Vučića.

"Poštovani gospodine predsedniče, Srdačno Vam čestitam Novu godinu i svetli praznik Božica. Sa zadovoljstvom naglašavam da se u poslednje vreme saradnja između Ruske Federacije i Republike Srbije razvijala uzlaznom putanjom. Dogovori, postignuti tokom naših >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sastanaka u Beogradu i Sočiju, otvorili su nove perspektive bilateralne saradnje u brojnim pravcima. Računam da ćemo i u nastupajućoj godini nastaviti sa konstruktivnim zajedničkim radom na dobrobit bratskih naroda naših zemalja. Očekujem Vaš dolazak u Moskvu na obeležavanje 75-godišnjice Pobede u Velikom otadžbinskom ratu. Želim Vama, Vašoj porodici i najbližima dobro zdravlje i uspehe, a bratskom srpskom narodu - mir i prosperitet. S poštovanjem, Vladimir Putin", navodi se u Putinovom pismu koje je objavljeno na Instagram profilu predsednika Srbije.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko saglasili su se da između dveju zemalja vlada međusobno razumevanje, što je rezultat intenzivnog političkog dijaloga na najvišem nivou.

Dvojica sagovornika su ocenili da je godina na izmaku posebno značajna za odnose Srbije i Rusije, imajući u vidu posete predsednika Putina i premijera Medvedeva Srbiji, posetu predsednika Vučića Rusiji, kao i sastanak dvojice predsednika tokom Foruma lidera "Pojas i put" u Kini.

Ambasador Bocan-Harčenko je za sledeću godinu najavio posete i drugih ruskih zvaničnika.

Predsednik Srbije i ruski ambasador izrazili su zadovoljstvo radom srpsko-ruskog Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju i predlozima za nove zajedničke projekte, u isto vreme konstatujući da se realizacija tekućih projekata dobro odvija, posebno u oblasti infrastrukture i energetike, saopšteno je posle sastanka.

Kako se navodi, razgovarali su i o regionalnoj situaciji i pitanjima od globalnog značaja.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vučić danas s Bocan Harčenkom

Izvor: B92, 27.Dec.2019

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa ambasadorom Rusije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom...Sastanak će početi u 10 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, saopštila je predsednikova Služba za saradnju sa medijima.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.