Vučiću uručena Putinova čestitka FOTO

Izvor: B92, 27.Dec.2019, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučiću uručena Putinova čestitka FOTO

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan Harčenka, koji mu je uručio pismo predsednika Vladimira Putina.

"Poštovani gospodine predsedniče, Srdačno Vam čestitam Novu godinu i svetli praznik Božica. Sa zadovoljstvom naglašavam da se u poslednje vreme saradnja između Ruske Federacije i Republike Srbije razvijala uzlaznom putanjom. Dogovori, postignuti tokom naših sastanaka u Beogradu i Sočiju, otvorili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su nove perspektive bilateralne saradnje u brojnim pravcima. Računam da ćemo i u nastupajućoj godini nastaviti sa konstruktivnim zajedničkim radom na dobrobit bratskih naroda naših zemalja. Očekujem Vaš dolazak u Moskvu na obeležavanje 75-godišnjice Pobede u Velikom otadžbinskom ratu. Želim Vama, Vašoj porodici i najbližima dobro zdravlje i uspehe, a bratskom srpskom narodu - mir i prosperitet. S poštovanjem, Vladimir Putin", navodi se u Putinovom pismu koje je objavljeno na profilu predsednika Srbije na Instagramu.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko saglasili su se da izmedu dveju zemalja vlada međusobno razumevanje, što je rezultat intenzivnog političkog dijaloga na najvišem nivou.

Dvojica sagovornika su ocenili da je godina na izmaku posebno znacajna za odnose Srbije i Rusije, imajući u vidu posete predsednika Putina i premijera Medvedeva Srbiji, posetu predsednika Vučića Rusiji, kao i sastanak dvojice predsednika tokom Foruma lidera "Pojas i put" u Kini.

Ambasador Bocan-Harčenko je za sledeću godinu najavio posete i drugih ruskih zvaničnika.

Predsednik Srbije i ruski ambasador izrazili su zadovoljstvo radom srpsko-ruskog Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju i predlozima za nove zajedničke projekte, u isto vreme konstatujući da se realizacija tekućih projekata dobro odvija, posebno u oblasti infrastrukture i energetike, saopšteno je posle sastanka.

Kako se navodi, razgovarali su i o regionalnoj situaciji i pitanjima od globalnog značaja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin čestitao Vučiću Novu godinu i Božić (FOTO)

Izvor: Večernje novosti, 27.Dec.2019

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka, koji mu je uručio pismo predsednika Vladimira Putina Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka,...

Nastavak na Večernje novosti...

Čestitka Putina Vučiću

Izvor: 011vodič.com, 27.Dec.2019

Ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko uručio je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću novogodišnju i božićnu čestitku ruskog predsednika Vladimira Putina.. Putin je naglasio da se u poslednje vreme saradnja između Rusije i Srbije razvijala uzlaznom putanjom i da su dogovori postignuti...

Nastavak na 011vodič.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.