Rohanijevi saveznici pobedili u Teheranu

Izvor: Akter, 28.Feb.2016, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rohanijevi saveznici pobedili u Teheranu

Saveznici iranskog predsednika Hasana Rohanija osvojili su na izborima 26. februara svih 30 mesta u parlamentu predviđenih za Teheran, pokazuju preliminarni rezultati na osnovu 90 odsto glasova

"Lista nade" koju predvodi reformator Reza Aref, ostavila je iza sebe konzervativnog kandidata Golama Ali Hadada Adela koji je bio 31. po broju dobijenih glasova u Teheranu, pokazuju preliminarni rezultati.

U Iranu su u petak održani izbori za parlament od 290 mesta od kojih >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << 30 pripada prestonici a 260 provincijama. Kada je reč o mestima za provincije Rohanijevi saveznici su prošli lošije. Od 56 izbornih jedinica van glavnog grada, u 19 su pobedili konzervativci, u 9 Rohanijevi saveznici a u 14 nezavisni kandidati, prenosi AFP.

U preostalih 14 izbornih jedinica nema jasnog pobednika što znači da će biti potreban drugi krug koji se ne očekuje pre aprila ili maja.

Izbori za novi saziv saziv iranskog parlamenta i moćno svešteničko telo poznato kao Skupština eksperata su prvi nakon što je Teheran postigao nuklearni sporazum sa svetskim silama prošle godine i ocenjuju se kao svojevrstan refrendum o Rohanijevoj politici.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.