Rio Tinto: Razmatramo pravne osnove za odluku Vlade Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2022, 17:04

Rio Tinto: Razmatramo pravne osnove za odluku Vlade Srbije

"Rio Tinto" je izuzetno zabrinut zbog izjave premijerke Republike Srbije Ane Brnabić da je ukinut prostorni plan za Projekat “Jadar”, kao i da se poništavaju svi upravni akti u vezi sa projektom, saopštila je večeras ta kompanija, navodeći da razmatra koje implikacije može imati današnja odluka Vlade Srbije.

"Tokom našeg rada na Projektu 'Jadar', uvek smo poštovali zakone Republike Srbije", navodi u saopštenju taj konzorcijum, reagujući na izjavu premijerke Ane Brnabić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je Vlada ukinula uredbu o prostornom planu područja za eksploataciju i preradu rude litijuma, kako i sve dozvole i uredbe vezane za kompaniju "Rio Tinto".

"Gotovo je, sve je završeno što se tiče 'Rio Tinta'", rekla je Brnabić na večerašnjoj konferenciji za novinare posle sednice Vlade.

"'Rio Tinto' razmatra pravne osnove za donošenje ove odluke i implikacije koje ona može imati na naše aktivnosti i naše ljude u Srbiji", navedeno je u saopštenju te rudarske kompanije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Rio Tinto: Zabrinuti smo zbog izjava predstavnika Vlade Srbije

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jan.2022

BEOGRAD - Kompanija Rio Tinto je danas u saopštejnu upućenom medijima izrazila zabrinutost zbog nedavnih izjava predstavnika Vlade Srbije o potencijalnom povlačenju prostornog plana za projekat "Jadar".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.