Izvor: RTS, 20.Jan.2022, 16:47

Rio Tinto: Zabrinuti smo zbog izjava predstavnika Vlade o projektu "Jadar"

Kompanija "Rio Tinto" je saopštila da je zabrinuta zbog nedavnih izjava predstavnika Vlade Republike Srbije o potencijalnom povlačenju prostornog plana za Projekat "Jadar".
Posvećeni smo razvoju projekta u skladu sa svim srpskim i međunarodnim propisima i uzimamo u obzir zabrinutost za životnu sredinu koju je javnost iskazala, navodi se u saopštenju.
"Smatramo da diskusije i dijalog zasnovani na činjenicama treba da budu osnov svake odluke Vlade >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbije o razvoju projekta", ističe kompanija "Rio Tinto".
Vlada Srbije održaće sednicu danas u 17.30, nakon koje bi, kako se očekuje, trebalo da bude saopštena odluka Vlade o daljem sprovođenju projekata kompanije "Rio Tinto" u Srbiji. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rio Tinto zabrinut zbog izjava predstavnika Vlade o povlačenju prostornog plana

Izvor: N1 televizija, 20.Jan.2022

Kompanija Rio Tinto saopštila je da zabrinuta zbog nedavnih izjava predstavnika Vlade Republike Srbije o potencijalnom povlačenju prostornog plana za projekat "Jadar".

Nastavak na N1 televizija...

Rio Tinto: Razmatramo pravne osnove za odluku Vlade Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2022

"Rio Tinto" je izuzetno zabrinut zbog izjave premijerke Republike Srbije Ane Brnabić da je ukinut prostorni plan za Projekat “Jadar”, kao i da se poništavaju svi upravni akti u vezi sa projektom, saopštila je večeras ta kompanija, navodeći da razmatra koje implikacije može imati današnja odluka...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Rio Tinto zabrinut zbog izjava iz Vlade Srbije o projektu 'Jadar'

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Jan.2022

Rio Tinto je zabrinut zbog nedavnih izjava predstavnika Vlade Republike Srbije o potencijalnom povlačenju prostornog plana za projekat "Jadar", saopštila je ta kompanija 20. januara. Kako se navodi u saopštenju Rio Sava Eksplorejšn (Rio Sava Exploration doo Beograd) koje je dostavljeno i Radiju...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.