Raste broj gojaznih u Srbiji

Izvor: EurActiv Srbija, 17.Jul.2014, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raste broj gojaznih u Srbiji

U Srbiji se u poslednjih sedam godina povećao broj gojaznih medju odraslima i decom, najčešće oboljenje je i dalje hipertenzija, a porastao je i broj gradjana koji puše i konzumiraju alkohol, pokazalo je najnovije istraživanje stanja zdravlja stanovništva. Na predstavljanju preliminarnih rezultata istraživanja ocenjeno je da zabeleženi rast broja gojaznih nije dramatičan ali da je "opominjući", dok je rast procenta pušača, iako blag, iznenadjujući s ozbirom da se od 2010. primenjuje restriktivan zakon o zabrani pušenja. Rezultati istraživanja stanja zdravlja stanovništva u Srbiji biće u celosti objavljeni u oktobru.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Sve više gojaznih u Srbiji

Izvor: Danas, 17.Jul.2014

U Srbiji se u poslednjih šest godina povećala gojaznost i odraslih i dece za oko pet procenata, što „nije dramatično“, ali je „opominjuće“, rečeno je juče na predstavljanju najnovijeg istraživanja stanja zdravlja stanovništva.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.