Pupovac: Napadnut sam jer neću da slavim Oluju

Izvor: NaDlanu.com, 24.Avg.2012, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pupovac: Napadnut sam jer neću da slavim Oluju

Predsednik Srpskog nacionalnog veća i poslanik Samostalne demokratske srpske stranke u Hrvatskom saboru Milorad Pupovac izjavio je da je jedan od razloga što je predsednik Hrvatske Ivo Josipović pokrenuo kampanju protiv njega taj što je odbio da dođe na proslavu "Oluje".

"Moje odbijanje da dođem na proslavu 'Oluje' a što od mene dosad nije tražio nijedan hrvatski predsednik i premijer svakakao je jedan od razloga što je predsednik Josipović odlučio pokrenuti kampanju protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << mene i optužiti me da ja nisam toliki zagovaratelj pomirenja između Hrvata i Srba", rekao je Pupovac za dnevni list "Danas". On je kazao da očekuje da Josipović zaustavi svoju politiku kampanje "alternativne" politike Srba u toj zemlji pod izgovorom brige za pluralizam među Srbima. Podsetio je da je Josipovića podržao u predsedničkoj kampanji i da mu je žao što u poslednje vreme udaljava od SNV pa i od politike koju su smatrali zajedničkom. Ali uprkos tome i napadima, Pupovac kaže da želi ipak da razvija dobar odnos sa Josipovićem i da moguće političke i nepolitičke sporauzme otklanjaju. Hrvatski predsednik Ivo Josipović žestoko je pre nekoliko dana napao Milorada Pupovca, čije Srpsko narodno veće izdaje nedeljnik "Novosti", optuživši ga, pored ostalog, da vodi "etnobiznis", a ne kvalitetnu manjinsku politiku. "U vreme kada je njegova stranka i formalno bila u vladi, za Srbe je učinio vrlo malo, za sebe izuzetno puno. To mi se, kao građaninu i predsedniku svih građana, ne sviđa", navodi se u pismu koje je hrvatski predsednik uputio uredništvu nedeljnika "Novosti".BEOGRAD, 24. avgusta 2012. (Beta)

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.