Josipović me napada zbog Oluje

Izvor: B92, 24.Avg.2012, 08:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Josipović me napada zbog Oluje"

Zagreb -- Predsednik Srpskog narodnoj vijeća Milorad Pupovac tvrdi da iza napada predsednika Hrvatske Ive Josipovića na njega stoji odbijanje da dođe na proslavu "Oluje".

Koalicija udruženja izbeglica kaže da je iznenađena izjavom Pupovca.

On je rekao i da od Josipovića očekuje da zaustavi svoju "političko medijsku kampanju proizvodnje alternativne politike Srba u Hrvatskoj, nepriznavanja izabranih predstavnika Srba od opština do Sabora i izabrane srpske samouprave >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Hrvatskoj pod izgovorom brige za pluralizam među Srbima".

"Moje odbijanje da dođem na proslavu "Oluje", a što od mene dosad nije tražio nijedan hrvatski predsednik i premijer, svakako je jedan od razloga što je predsednik Josipović odlučio pokrenuti kampanju protiv mene i optužiti me da ja i nisam toliki zagovaratelj pomirenja između Hrvata i Srba, jer na mnogim mestima 'održavam međuetničke tenzije niskog intenziteta'", rekao je Pupovac za "Danas".

Čitav intervju koji je Milorad Pupovac dao za list "Danas" možete pročitati OVDE.

Koalicija udruženja izbeglica saopštila je da je iznenađena izjavom predsednika SNV Milorada Pupovca da je njegovo odbijanje da dođe na proslavu "Oluje" jedan od razloga što je hrvatski predsednik Ivo Josipović odlučio da pokrene kampanju protiv njega.

Udruženje navodi da je 6. avgusta ove godine Pupovac u Dnevniku 3 Hrvatske televizije, izmedu ostalog, izjavio da lično nije dobio poziv od hrvatskog predsednika za odlazak u Knin što znači da nije principijelno protiv odlaska.

Pupovac je podsetio da je 2004. godine tamo bio saborski zastupnik iz SDSS-a Ratko Gajić, a nakon toga član Vlade iz SDSS-a Slobodan

Uzelac.

Koalicija postavlja pitanje da li je Milorad Pupovac govorio istinu u dnevniku 3 hrvatske televizije ili u listu "Danas".

Koalicija udruženja izbeglica najoštrije osuđuje i izjavu Pupovca da je "iluzija verovati da bi oni mogli zaustaviti proces zaključenja hrvatskih pregovora" i da je to, tobože, razlog zašto nije podržao zalaganje udruženja za povratak prava na decembar 1990. godine odnosno peticiju izbeglih i prognanih Srba i sprovodenje Aneksa G Bečkog sporazuma o sukcesiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.