Protest Ambasade Irana zbog izjave Mićunovića

Izvor: S media, 13.Jul.2011, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest Ambasade Irana zbog izjave Mićunovića

Ambasada Irana u Beogradu uputila je protestno pismo povodom stavova koje je o Iranu izneo Dragoljub Mićunović, navodeći da Iran nije demokratska država.

Protest Iranske Ambasade povodom izjave Dragoljuba Mićunovića o njihovoj zemlji, poslanika DS-a i predsednika skupštinskog odbora za spoljne poslove, upućen je Ministarstvu spoljnih poslova Srbije.

Tokom jučerašnje rasprave, šef poslaničke grupe DŠ Miloš Aligrudić je rekao da Skupština Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << još uvek nema formiranu grupu prijateljstva sa Iranom, na šta mu je Mićunović odgovrio "Iran nije demokratska država".

Ambasador Irana Abolghasem Delfi je izrazio nadu da će se "delotvornim angažovanjem" ministra Vuka Jeremića sprečiti ponavljanje "neodgovornih i zabrinjavajućih izjava" i da će se preduzeti mere za njihovo ispravljanje.

Ruski ambasador ljut na Čedu

Jeremić: Vređanje državnika nedopustivo

Ambasador je izjavu Mićunovića ocenio kao "neosnovanu i neodgovornu", istakavši u pismu, koje je dostavljeno Tanjugu, da njegova zemlja ima jednu od najdemokratičnijih vlada u regionu Bliskog istoka".

"Ovo nije prvi put da predsednik Odbora za spoljne poslove Skupštine Srbije daje izjave na račun zemlje, kao što je Iran, koja ima prijateljske odnose sa Srbijom, a nadamo se da će ovo biti poslednji put", navodi se u protestnom pismu upućenom ministru Jeremiću.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.