Prijem povodom Dana nezavisnosti SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jul.2016, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijem povodom Dana nezavisnosti SAD

Tradicionalnim prijemom u rezidenciji američkog ambasadora u Beogradu, danas je obeležen nacionalni praznik SAD, 4. jul Dan nezavisnosti, a ambasador Kajl Skat je poručio je da SAD sa Srbijom deli iste ciljeve koji su utkani u Deklaraciju nezavisnosti potpisanu pre 240 godina.

"Želim svima život, slobodu, i težnju za srećom" poručio je ambasador nazdravivši zvanicama koje je pozdravio i na srpskom i na engleskom jeziku.

Prijemu povodom obeležavanja 240 godina >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od sticanja nezavisnosti prisustvuju predsednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Aleksandar Vučić, predsednica parlamenta Maja Gojković, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, za evropske integracije Jadranka Joksimović i Ministar odbrane Zoran Đorđević.

Na prijemu su i patrijarh SPC Irinej i pripadnici drugih verskih zajednica, predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, predstavnici diplomatskog kora, predstavnici javnog i kulturnog života Srbije.

Skat je u obraćanju istakao da je juče obeleženo 240 godina od dana kada su osnivači Amerike proglasili novu naciju i usvojili deklaraciju posvećenu univerzalnom pravu na ljudsko dostojanstvo, demokratiju i ekonomski napredak.

"Njihova deklaracija nezavisnosti svedočila je o njihovim težnjama. Danas podsećam i sebe na to da sve velike težnje zahtevaju posvećenost. Trebalo im je 7 godina borbe da zadobiju slobodu i zaista, kada su 11 godina kasnije pisali naš Ustav, očevi osnivači podsetili su Amerikance da naš politički sistem treba da stvori savršeniju naciju" poručio je ambasador.

Dan nezavisnosti se u Americi tradicionalno slavi uz piknike, hot dog, i hamburgere pa i zvanice u rezidenciji imaju priliku da uživaju u hrani američkog brendova Mekdonalds i KFC kao i u različitim vrstama pića.

Nakon što su na početku prijema marinci predali zastavu ambasadoru SAD Kajlu Skatu, američku himnu otpevao je službenik ambasade Stiv Rajder, dok je himnu Boze pravde izveo hor Čarolija. U ostatku večeri, gosti uživaju u muzici Tač end Gou benda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Srbija i SAD dele iste ciljeve"

Izvor: VOA, 05.Jul.2016

U rezidenciji američkog ambasadora u Srbiji Kajla Skota večeras je održan svečani prijem povodom Dana nezavisnosti, nacionalnog praznika SAD. Prijemu su prisustvovali predstavnici vlasti i opozicije u Srbiji, verski lideri, predstavnici diplomatskog kora. Srbija i SAD dele iste ciljeve koje su...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.