Poslanici završili rad, nastavak sednice sutra

Izvor: Studio B, 05.Maj.2015, 08:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici završili rad, nastavak sednice sutra

Poslanici Skupštine završili su rad, a sednica će biti nastavljena sutra debatom o izmenama Zakona o privatnom obezbeđenju, kojima se produžava rok fizičkim i pravnim licima i preduzetnicima da poslovanje usklade sa zakonom.

Predloženim rešenjima precizirano je da se taj rok, koji je istekao danas, produži na 1. januar 2016. godine, čime će se, navela je Vlada Srbije, izbeći negativne posledice po rad i omogućiti nesmetano funkcionisanje organa nadležnih za nadzor >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << nad primenom zakona.

Poslanici su danas započeli novu, šestu sednicu prolećnog zasedanja, a završili su objedinjen načelni pretres o predloženom zakonu o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku, dopunama Zakona o sudijama, kao i o potvrđivanju Protokola broj 15 kojim se menja Konvencija za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda i sporazuma vlada Srbije i Rusije o uzajamnoj zaštiti tajnih podataka. Nova zakonska rešenja o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku doprineće višem stepenu zaštite građana pred sudovima, poručili su poslanici vladajuće većine i ministar pravde Nikola Selaković, koji je naveo da je za prva tri meseca ove godine za obeštećenje građana isplaćeno više od 15 miliona dinara.

Ministar je rekao i da je broj predmeta starih od pet do 10 godina 713.521, a da je broj predmeta koji su stariji od 10 godine nešto veći od 239.000.

Navodeći da je u 2014. isplaćeno nešto manje od tri miliona dinara za obeštećenje građana, Selaković je u načelnoj raspravi o tom zakonskom predlogu poručio i da je za dve godine, nizom mera, broj predstavki pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu, odnosno broj postupaka koji se protiv Srbije vode, smanjen sa 14.000 na nešto više od 2.000.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.