Portparol MIP: Moskva se nada nepristrasnom suđenju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jul.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Portparol MIP: Moskva se nada nepristrasnom suđenju

MOSKVA - Zvanični predstavnik ruskog Ministarstva spoljnih poslova Andrej Nesterenko izjavio je danas da je hapšenje Radovana Karadžića isključivo unutrašnja stvar Srbije, koja ispunjava svoje obaveze pred Haškim tribunalom.

"Hapšenje Radovana Karadžića, koji je optužen pred Haškim tribunalom je isključivo unutrašnja stbvar Srbije. Akcija je realizovana u okviru ispunjavanja obaveza koje Beograd ima pred tribunalom", naveo je Nesterenko u pisanoj izjavi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << objavljenoj na sajtu Ministarstva.

Moskva se nada da će suđenje Karadžiću biti "nepristrasno" i na to posebno ukazuje, pošto je "Tribunal višekratno demonstrirao pristrasnost", naveo je ruski diplomata.

Po njegovim rečima, "dobro su poznati" slučajevi oslobađanja niza Bošnjaka i kosovskih Albanaca, pre svega Ramuša Haradinaja, "u čiju se povezanost sa ratnim zločinima ne sumnja".

Rusko Ministarstvo istrovremeno napominje da je neophodno forsirano raditi na strategiji zatvaranja Tribunala i predaji otvorenih predmeta istražnim i sudskim organima zemalja bivše Jugoslavije, koje su sada potpuno zrele i sposobne da samostalno izađu na kraj i donesu odluke o ratnim zločinima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.