Izvor: Glas javnosti, 16.Dec.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Politika – ukratko...

Tadić u Štutgartu

ŠTUTGART - Predsednik Srbije Boris Tadić upisao se juče u Zlatnu knjigu posetilaca nemačkog grada Štutgarta.

Tadić je razgovorima sa gradonačelnikom Volfgangom Šusterom počeo posetu pokrajini Baden Virtemberg, sa čijim je premijerom Ginterom Etingerom sinoć dogovorena saradnja.

Sprečiti opstrukciju

BEOGRAD - Lider Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković Palma izjavio je juče da Srbiji ne preti privremeno finansiranje >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i da Predlog zakona o budžetu za narednu godinu mora biti usvojen do kraja 2008.

- Neću primeniti silu, tražiću od predsednice Skupštine da promeni način vođenja sednice. Mora da se suprotstavi opoziciji ako vrši opstrukciju. Ako ne poštuju dogovor mora da se primeni poslovnik i da se poslanici kažnjavanju - objasnio je Marković novinarima u parlamentu.

Ujedinjenje srpskih stranaka

PODGORICA - Glavni odbor crnogorske opozicione Srpske narodne stranke odlučio je da pokrene postupak ujedinjenja srpskih političkih subjekata u Crnoj Gori, javlja Fonet.

Funkcioner Srpske narodne stranke Goran Danilović rekao je da je glavni odbor ovlastio Predsedništvo stranke da oformi inicijativni odbor, kako bi se osnivačka skupština nove partije održala tokom januara.

- Glavni odbor je predložio budućoj skupštini i zainteresovanim subjektima da nova stranka ima srpski sadržaj u imenu - rekao je Danilović.

Opljačkana crkva

KOSOVSKA KAMENICA - Crkva Svetog Nikole u Kosovskoj Kamenici opljačkana je pretprošle noći, saopštila je juče Eparhija raško-prizrenska i kosovsko-metohijska.

Sveštenik Srđan Jerinić rekao je da je lopov ušao u crkvu pošto je obio vrata crkve i da je ukraden sav novac. Na ikonama i na freskama nema nikakvih oštećenja, naveo je on.To je treći napad na hramove u Kosovskom Pomoravlju u poslednjih petnaest dana.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.