Politika: Potporni zid građen bez dozvole

Izvor: N1 televizija, 29.Avg.2018, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Politika: Potporni zid građen bez dozvole

Potporni zid u Grdeličkoj klisuri, koji se nedavno obrušio, izgrađen je bez građevinske dozvole, piše Politika.

Taj list navodi da je samo prvi projekat za potporni zid na Koridoru 10 iz 2010. godine dobio zeleno svetlo, ali po njemu nije građeno, kao i da je 11 izmena prošlo mimo zakonske procedure.

Podsećaju i da bi taj infrastrukturni projekat trebalo da bude završen do kraja godine.

"Sasvim je izvesno da će taj rok biti prekoračen, budući da >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << je izvođač radova španski Azvi napustio gradilište, s obrazloženjem da nema ugovor za dodatne radove, a stabilizaciju kosine na deonici Grdelica - Caričina dolina preuzela je firma Integral inženjering iz Republike Srpske", navodi Politika.

Od rušenja zida prošlo je desetak dana, a i dalje je nejasno ko je odgovoran za propuste koji su načinjeni na ovom gradilištu. Iz prijave Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, koja je protiv 16 inženjera podneta Sudu časti Inženjerske komore, može se videti da procedure nisu poštovane.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.