Političari pod sumnjom da su od Šarića uzimali pare

Izvor: S media, 14.Apr.2010, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Političari pod sumnjom da su od Šarića uzimali pare

Suština borbe protiv narko-klana Darka Šarića i ostalih kriminalnih grupa biće otkrivanje njihovih veza sa pojedinim državnim funkcionerima iz javnih preduzeća, kao i nosiocima državnih funkcija - kaže za "Blic" državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen.

Kao posebno interesantan podatak on navodi činjenicu da su mnogobrojni bivši političari postali uspešni biznismeni i to odmah nakon što su napustili politiku. Homen ističe da u finansijskoj istrazi niko >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << neće biti pošteđen, bez obzira na stranačku pripadnost, trenutnu poziciju u bivšim i sadašnjim vladama.

Prvi korak biće provera tokova novca u preduzeću "Maestral turs", koje je oduzeto od grupe Darka Šarića. Očekuje se da će time biti otvorena vrata daljoj istrazi o tome kome je sve na račune uplaćivan novac od prodaje kokaina.

U ovakvim slučajevima je vrlo teško sakriti tragove pranja novca. Ulaskom u svako preuzeće širi se finansijska istraga i otkriva se sve više osoba koje su bile umešane u pranje novca. Do kraja nedelje očekuje se do sada najveća pojedinačna zaplena i ulazak direkcije za upravljanje oduzetom imovinom u "Maestral turs" - napominje Homen i dodaje da je apsolutni prioritet finansijska istraga u predmetu Šarić, ali i protiv drugih organizovanih kriminalnih grupa.

Prema rečima Homena, u slučaju privremenog oduzimanja preduzeća "Maestral turs" zaplenjen je većinski paket akcija, kao i nekretnine, pokretna imovina i novac sa računa. On dodaje da je oduzeto 25 objekata u vlasništvu grupe Darka Šarića. Inače, "Maestral turs" je, između ostalog, vlasnik dva hotela u Novom Sadu "Vojvodine" i "Putnika", a hoteli u Vojvodini su kupovani preko preduzeća "Palić". Prema podacima Agencije za privredni registar, preduzeće "Palić", čiji je stopostotni vlasnik "Maestral turs" iz Budve, imalo je početni kapital od 6.077.970 evra upisan 10. novembra 2006.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Političari pod sumnjom da su od Šarića uzimali pare

Izvor: SrbijaNet.rs, 14.Apr.2010

Suština borbe protiv narko-klana Darka Šarića i ostalih kriminalnih grupa biće otkrivanje njihovih veza sa pojedinim državnim funkcionerima iz javnih preduzeća, kao i nosiocima državnih funkcija, uzjavio je državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen. Kao posebno interesantan podatak...

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Homen: Mnogi političari postali "biznismeni"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2010, 10:01

BEOGRAD - Suština borbe protiv narko-klana Darka Šarića i ostalih kriminalnih grupa biće otkrivanje njihovih veza sa pojedinim državnim funkcionerima iz javnih preduzeća, kao i nosiocima državnih funkcija, izjavio je državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen...Kao posebno interesantan...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

U slučaju Šarić, političari pod sumnjom

Izvor: Kurir, 15.Apr.2010

BEOGRAD, 14. aprila (Tanjug) - Suština borbe protiv narko-klana Darka Šarića i ostalih kriminalnih grupa biće otkrivanje njihovih veza sa pojedinim državnim funkcionerima iz javnih preduzeća, kao i nosiocima državnih funkcija, uzjavio je državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen. Kao...

Nastavak na Kurir...

Homen obećava oštru borbu protiv kriminalaca

Izvor: NaDlanu.com, 15.Apr.2010

BEOGRAD, 15. aprila 2010. (Beta) - Suština borbe protiv narko-klana Darka Šarića i ostalih kriminalnih grupa biće otkrivanje njihovih veza sa pojedinim državnim funkcionerima iz javnih preduzeća, kao i nosiocima državnih funkcija, izjavio je državni sekretar Ministarstva pravde Slobodan Homen....

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.