Pismo premijera poslaničkim klubovima: Usvojimo budžet

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Dec.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pismo premijera poslaničkim klubovima: Usvojimo budžet

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković apelovao je danas u pismu predsednicima poslaničkih klubova Skupštine Srbije da do kraja ove sednice Skupštine usvoje budžet i upozorio da bez budžeta, nema ni ekonomske politike i da će se Srbija u tom slučaju, teško izboriti sa ekonomskim izazovima.

"Pozivam Vas da zajednički uložimo napore da do kraja ove sednice usvojimo Zakon o budžetu, kao najvažniji dokument koji određuje ekonomsku politiku Srbije u narednoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godini.", naveo je Cvetković i apelovao na sve poslanike da odgovorno pristupe razmatranju predloženog budžeta Srbije.

Uveren sam, piše Cvetković, da možemo postići politički konsenzus i omogućiti da Srbija vodi adekvatnu ekonomsku politiku i pravilno rasporedi teret ekonomske krize.

"U interesu je građana i budućnosti Srbije da budžet bude usvojen na vreme, da spremni idemo u susret ekonomskim iskušenjima i ne usporavamo razvoj. Budžet je stožer ekonomske politike. Ako nema budžeta, nema ni ekonomske politike i Srbija će se, u tom slučaju, teško izboriti sa ekonomskim izazovima", upozorio je Cvetković.

Premijer je predložio da poslanici pokažu dobru volju i da se u interesu građana postigne dogovor o trajanju skupštinske rasprave, kako bi glasanje o budžetu bilo obavljeno u zakonskom roku.

"Vlada je spremna da prihvati sve amandmane koji ne ruše suštinski koncept budžeta", rekao je Cvetković i predložio da se stručna rasprava o amandmanima vodi paralelno po grupama, čime bi praktično obezbedili dvostruko vreme za raspravu.

"Apelujem na poslanike u Skupštini Srbije da pokažu dobru političku volju i omoguće da se budžet usvoji na vreme", kaže se na kraju Cvetkovićevog pisma predsednicima poslaničkih klubova Skupštine Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.