Pčinjski okrug: Manje pozitivnih, manje prvih pregleda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2021, 11:15

Pčinjski okrug: Manje pozitivnih, manje prvih pregleda

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju, od 295 uzoraka iz Pčinjskog okruga, 26 je pozitivnih na korona virus.

Od tog broja deset novozaraženih je iz Vranja, navedeno je na sajtu tog grada.

Iz Bujanovca su četiri obolela, šest iz Vladičinog Hana i po dva iz Surdulice, Bosilegrada i Preševa.

U kovid ambulanti ATD juče je obavljeno 120 pregleda, od čega >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 37 prvih.

Uzorkovana je krv kod 52 pacijenta i sačinjeno 47 RTG pluća, urađena tri PCR i 38 antigenskih testova od kojih je šest pozitivno na koronavirus, a bronhopneumonija je dijagnostikovana kod osam pacijenata.

U dve kovid bolnice Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano je 66 pacijenata, od kojih je 58 pozitivno na korona virus i isto toliko ima bronhopneumoniju, dok je na kiseoniku 48 osoba.

Na bolničko lečenje primljeno je šest pacijenata, otpušteno osam, a jedan je transportovan u Klinicki centar Niš.

Trenutno su u kovid bolnicama ZC Vranje 94 slobodne postelje.

Takođe, na teritoriji Vranja do sada je imunizovano ukupno 34.969 punoletnih građana.

Od tog broja prvu i drugu dozu Sinofarm vakcine primilo je 25.970, Fajzer 4.207, Sputnjik V 4.337, dok je prvu dozu AstraZeneka vakcine primilo 455 građana.

U Vranju je vakcinisano 49,87 odsto punoletnih stanovnika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.