Ovim rečima će se zakleti nova Vlada

Izvor: Telegraf.rs, 11.Avg.2016, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovim rečima će se zakleti nova Vlada

Članovi nakon nove Vlade koju je Srbija dobila danas položiće večeras u 19 sati zakletvu, nakon čega će početi da teče mandat minstrima.

Zakletva glasi:

- Zaklinjem se na odanost Republici Srbiji i svojom čašću obavezujem da ću poštovati Ustav i zakon, da ću dužnost člana Vlade vršiti savesno, odgovorno i predano i biti posvećen očuvanju Kosova i Metohije unutar Republike Srbije.

Posle položene zakletve, predsednik i članovi Vlade će potpisati tekst zakletve i predati ga predsedniku Narodne skupštine.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POLOŽILI ZAKLETVU: Ministri i zvanično preuzeli funkcije, radikali nisu hteli da ustanu

Izvor: Kurir, 11.Avg.2016

...Sednica je počela u utorak, 9 avgusta kada je mandatar Vučić izlagao ekspoze skoro šest sati Ekspoze ima 260 strana, a Vučić je to sažeo u 68 strana koje je delom pročitao, a delom prepričao..Vlada je izabrana većinom glasova od ukupnog broja narodnih poslanika Nakon glasanja, uslediće...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.