O Srebrenici 2. februara?

Izvor: S media, 19.Jan.2010, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O Srebrenici 2. februara?

U Skupštini Srbije 2. februara trebalo bi da počne rasprava o rezoluciji o Srebrenici, saznaje "Blic".

U planu je da se tada i dan kasnije na dnevnom redu parlamenta nađe i rezolucija koja bi osudila sve zločine počinjene nad Srbima tokom rata u bivšoj Jugoslaviji.

Jedina tačka sporenja među partnerima u vladajućoj koaliciji za sada je kako okvalifikovati zločin u Srebrenici - kao genocid, na šta ne pristaje SPS, ili kao težak zločin.

Za sada >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je izvesno da za rezoluciju neće glasati koalicija SPS-JS, ukoliko zločin u Srebrenici bude okarakterisan kao genocid, dok na kvalifikaciju „teškog zločina” ne pristaje LDP.

Socijalistima će biti ponuđena nova verzija, po kojoj će masakr u Srebrnici biti tretiran kao težak zločin. Međutim, u posebnoj preambuli biće citirana presuda Međunarodnog suda pravde u Hagu, gde je jasno navedeno da se u Srebrenici dogodio genocid nad Bošnjacima.

Time bi se izašlo u susret koaliciji SPS-JS, ali i LDP, kaže izvor Blica iz vrha vladajuće koalicije.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.