Nemački sud odbio da zabrani neonacističku stranku

Izvor: EurActiv Srbija, 17.Jan.2017, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemački sud odbio da zabrani neonacističku stranku

Nemački ustavni sud odbacio je 17. januara zahtev da se neonacistička Nacionaldemokratske partija Nemačke (NPD) zabrani jer svojim delovanjem želi da sruši postojeći poredak u zemlji. Sud je ustanovio da ta partija, s obzirom na malu podršku gradjana, ne predstavlja pretnju temeljima Savezne Republike Nemačke, iako su joj ciljevi nisu u skladu s ustavom. U Nemačkoj su od 1945. godine zabranjene samo dve stranke.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemački sud protiv zabrane neonacističke stranke

Izvor: Beta, 17.Jan.2017

Nemački vrhovni sud odbacio je zahtev poslanika da zabrani ekstremno desničarsku, neonacističku Nacionaldemokratsku partiju (NPD).Predsednik Federalnog ustavnog suda Andreas Foskule izjavio je danas da, iako partija ima neustavne ciljeve, "trenutno nema konkretnih indikacija da će njeno delovanje...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.