(Ne)iskusna političarka i iskusni političar

Izvor: EurActiv Srbija, 01.Sep.2014, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(Ne)iskusna političarka i iskusni političar

Dvoje visokih evropskih zvaničnika, novoimenovani predsednik Evropskog saveta Donald Tusk i šefica diplomatije EU Federika Mogerini, do sada nisu imali baš isti stav o gorućem evropskom pitanju. Dok poljski premijer Tusk trenutno zagovara oštru liniju prema Rusiji zbog Ukrajine, spremnost italijanske ministarke spoljnih poslova Federike Mogerini da podrži dijalog >> Pročitaj celu vest na sajtu EurActiv Srbija << EU i Rusije o energetici kvalifikuje se kao "naklonost" Rusiji. Na strani Tuska su iskustvo, sposobnost za kompromis i podrška Angele Merkel a Mogerini je predstavnica nove garde evropskih lidera, iako je u politici već 20 godina. Tusk je i zagovornik proširenja EU i smatra da Evropa treba što pre da u svoje redove primi zemlje Zapadnog Balkana na čelu sa Srbijom.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tusk i Mogerini - ravnoteža u EU?

Izvor: Akter, 01.Sep.2014

Novoizabrani predsednik Evropskog saveta, poljski premijer Donald Tusk, poznat je u Briselu kao vodeći "jastreb" u vezi sa ukrajinskom krizom,..Buduća šefica evropske diplomatije Federika Mogerini u više navrata bila kritikovana je zbog popustljivosti prema Moskvi, navodi danas evropska štampa..."Mogerinijeva,...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.