NVO kritikuju uslove za izbor poverenika

Izvor: EurActiv Srbija, 17.Jun.2019, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NVO kritikuju uslove za izbor poverenika

Odbor za kulturu i informisanje Skupštine Srbije pozvao je poslaničke grupe da u roku od sedam dana predlože kandidata za Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti. Nekoliko nevladinih organizacija kritikovalo je poziv, upozoravajući da će, ukoliko novi poverenik bude izabran u takvom postupku, biti narušen legitimitet tog nezavisnog državnog organa.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Izbrisan sporan uslov u izboru novog Poverenika, rok za kandidate petak

Izvor: Radio 021, 17.Jun.2019

Mirko Krlić, predsednik Odbora za kulturu i informisanje, koji je pokrenuo izbor za novog poverenika za informacije od javnog značaja, kaže za Insajder da je izbrisan uslov da kandidat u trenutku predlaganja za funkciju poverenika nije zaposlen u drugom državnom organu..."Na insistiranje više nevladnih...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.