Most će za predsednika Sabora podržati HDZ

Izvor: Akter, 27.Dec.2015, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Most će za predsednika Sabora podržati HDZ

Portparol Mosta Nikola Grmoja izjavio je da će Most podržati kandidata HDZ-ove Domoljubne koalicije za predsednika Hrvatskog sabora na sutrašnjoj konstitutivnoj sednici

, čime će se nastaviti proces formiranja vlade i saradnja s Domoljubnom koalicijom.

"Podržaćemo kandidata Domoljubne koalicije i time nastaviti proces formiranja vlade i saradnju s Domoljubnom koalicijom. Ta će saradnja trajati dok se reforme budu sprovodile, a ako se to ne bude događalo, mi izlazimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << iz cele priče", rekao je Grmoja.

Saradnja s HDZ-om, kako je rekao Hini, za njihovu stranku je puno sigurnija.

Most neće dopustiti da prilikom formiranja vlade, ljudi sumnjive prošlosti ili oni pod istragama budu njen deo, poručio je Grmoja.

"I dalje smo otvoreni za saradnju u Saboru sa svim političkim strankama oko sprovođenja reformi, pa tako i s koalicijom Hrvatska raste", dodao je on.

Konstitutivnu sednicu Sabora sazvala je za sutra predsednica Kolinda Grabar Kitarović prilikom davanja mandata za sastavljanje Vlade Tihomiru Oreškoviću, 23. decembra, kog su predložili HDZ-ova Domoljubna koalicija i Most nezavisnih lista, a koji joj je dokazao da ima podršku 78 izabranih saborskih poslanika.

SDP neće imati kandidata za predsednika Sabora

Socijaldemokratska partija Hrvatske neće imati kandidata za predsednika Sabora na konstitutivnoj sednici 8. saziva hrvatskog parlamenta, odlučeno je danas na sednici te stranke u Zagrebu.

"SDP neće predložiti sutra nikoga za predsednika Sabora", izjavio je posle sednice izabranih poslanika SDP član Glavnog odbora stranke Peđa Grbin novinarima, koji su se ispred sedišta stranke okupili posle medijskih spekulacija da će koalicija Hrvatska raste predložiti svoga kandidata.

Grbin je na pitanje hoće li podržati kandidata Domoljubne koalicije Željka Reinera odgovorio:"Što se tiče glasanja, to ćete videti sutra na samoj sednici".

U medijima se spekulisalo da bi, ako i koalicija Hrvatska raste predloži svog kandidata, glasanje moglo da bude tajno i da bi se bi se deo poslanika Mosta nezavisnih lista u tom slučaju priklonio kandidatu koji ne dolazi iz Domoljubne koalicije, prenela je Hina.

Spominjalo se i da bi kandidat za predsednika Sabora mogao biti čelnik Hrvatske inicijative za dijalog (HRID) Drago Prgomet, što je on demantovao.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.