Mediji raspirivali sukobe u Makedoniji

Izvor: EurActiv Srbija, 20.Mar.2012, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji raspirivali sukobe u Makedoniji

"Trojica Albanaca prebili Makedonca", "Makedonci polomili izloge Albancima u naselju Saraj","Pretučen 65-godišnjak makedonske nacionalnosti", "Makedonci spalili drveni most koji spaja albansko naselje sa drugim delom Skoplja"... Ovo su samo neki od naslova koji su se povodom serije medjuetničkih incidenata u Makedoniji proteklih dana mogli pročitati u medijima. U zavisnosti od toga da li je reč o mediju na albanskom ili na makedonskom jeziku, po nacionalnosti su bile podeljene i vesti. Urednici >> Pročitaj celu vest na sajtu EurActiv Srbija << najuticajnijih medija generalno smatraju da su objektivno obaveštavali javnost na osnovu informacija koje su dobijali od Ministarstva unutrašnjih poslova. Ministartvo je, medjutim, prvi put u saopštenjima o medjuetničkim incidentima, pored inicijala žrtve ili napadača, stavljalo i nacionalni predznak.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I mediji raspiruju međuetničke strasti

Izvor: NaDlanu.com, 20.Mar.2012

"Trojica Albanaca prebili Makedonca", "Makedonci polomili izloge Albancima u naselju Saraj","Pretučen 65-godišnjak makedonske nacionalnosti", "Makedonci spalili drveni most koji spaja albansko naselje sa drugim delom Skoplja".... SKOPLJE, 20. marta 2012. (Beta) - Ovo su samo neki od naslova koji su...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.