Izvor: Blic, 21.Avg.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malta priznala Kosovo, Austrija priznala pasoše

Austrija je priznala kosovske pasoše i o tome je obavestilo Ministrastvo spoljnih i unutrašnjih poslova Kosova, saopštio je popodne MUP-a Kosova.

"Ambasada Austrije u Prištini čestita MUP-u Kosova na izradi pasoša Republike Kosovo i na osnovu odluke MIP-a Austrije obaveštava da je Austrija zvanično priznala kosovske pasoše kao regularne dokumente", kaže se u saopštenju MUP-a.

Nosioci kosovskih pasoša uz odgovarajucvhu vizu od danas mogu ulaziti u Austriji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << javila je austrijska ambasada u Prištini.

Austrija je priznala Kosovo 28. februara.

Ministarstvo spoljnih poslova Kosova saopštilo i je da je dobilo službenu informaciju da je Malta priznala Kosovo kao nezavisnu državu. Malta je 46. zemlja u svetu i 21. članica EU koja je priznala Kosovo.

"MIP Kosova samo što je dobilo zvaničnu informaciju da je Republika Malta priznala Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu", navodi se u saopštenju. Dodaje se da je izjava MIP-a Malte o priznanju Kosova dostavljena ministru spoljnih poslova Skenderu Hiseniju.

Malta je 46. zemlja u svetu i 21. članica EU koja je priznala Kosovo. Od članica EU Kosovo nisu priznale: Grčka, Rumunija, Slovačka, Kipar, Španija i Portugalija.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Malta priznala Kosovo

Izvor: B92, 21.Avg.2008

Priština -- Ministarstvo spoljnih poslova Kosova saopštilo je da je dobilo službenu informaciju da je Malta priznala Kosovo kao nezavisnu državu... "MIP Kosova samo što je dobio zvaničnu informaciju da je Republika Malta priznala Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu", navodi se u saopštenju....

Nastavak na B92...

Malta priznala Kosovo

Izvor: Mondo, 21.Avg.2008

Ministarstvo spoljnih poslova Kosova saopštilo je da je dobilo službenu informaciju da je Malta priznala Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu.

Nastavak na Mondo...

Austrija priznala pasoše sa natpisom "Republika Kosovo"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Avg.2008

PRIŠTINA - Austrija je priznala pasoše sa natpisom "Republika Kosovo" i o tome obavestila Ministrastvo spoljnih i unutrašnjih poslova Kosova, saopšteno je danas u Prištini..."Ambasada Austrije u Prištini čestitala je MUP-u Kosova na izradi pasoša Republike Kosovo i na osnovu odluke...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.