Austrija priznala pasoše sa natpisom Republika Kosovo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Avg.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrija priznala pasoše sa natpisom "Republika Kosovo"

PRIŠTINA - Austrija je priznala pasoše sa natpisom "Republika Kosovo" i o tome obavestila Ministrastvo spoljnih i unutrašnjih poslova Kosova, saopšteno je danas u Prištini.

"Ambasada Austrije u Prištini čestitala je MUP-u Kosova na izradi pasoša Republike Kosovo i na osnovu odluke MIP-a Austrije obaveštava da je Austrija zvanično priznala kosovske pasoše kao regularne dokumente", navedeno je u saopštenju MUP-a Kosova.

Austrijska ambasada >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Prištini saopštila je da nosioci kosovskih pasoša, od danas mogu da ulaze u Austriju, uz odgovarajuću vizu.

Austrija je 28. februara priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Srbija ne priznaje samoproklamovanu Republiku Kosovo i pasoše koje su izdale vlasti u Prištini smatra nelegalnim.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.