Makron sam napisao govor, vežbao tokom vikenda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jul.2019, 00:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron sam napisao govor, vežbao tokom vikenda

U Ambasadi Francuske u Srbiji otkrili su "Večernjim novostima" da su i sami bili zbunjeni govorom na srpskom jeziku koji je francuski predsednik Emanuel Makron održao u ponedeljak na Kalemegdanu, pošto nisu učestvovali u pripremama.

Makron je, kažu, imao svoje ljude koji govore srpski.

"Nije bilo vremena da učestvujemo u organizaciji. Predsednik Makron u svom timu ima ljude koji dobro govore srpski. Govor je sam napisao, a izgovor je vežbao tokom prethodnog vikenda", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rečeno je u ambasadi.

Sagovornici "Novosti" iz diplomatskog predstavništva Francuske u Beogradu ocenili su da Makron "očigledno ima odličan sluh".

"Govorio je lepim naglaskom i uhvatio nijanse srpskog jezika", navedeno je iz francuske ambasade.

"Novosti" podsećaju da je Makron zahvalio srpskom narodu na prijateljstvu i ljubavi prema Francuskoj i na svom Tviter nalogu, porukom koju je uputio na ćirilici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Makron SAM pisao govor, vežbao tokom vikenda

Izvor: Mondo, 17.Jul.2019

U Ambasadi Francuske u Srbiji otkrili su da su i sami bili zbunjeni govorom na srpskom jeziku koji je francuski predsednik Emanuel Makron održao u ponedeljak na Kalemegdanu, pošto nisu učestvovali u pripremama...Makron je, kažu, imao svoje ljude koji govore srpski..."Nije bilo vremena da učestvujemo...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.