Izvor: Blic, 14.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lončar: NATO pokušava da napravi prvu vojnu državu

Ministar prosvete Srbije Zoran Lončar izjavio je danas da je pitanje albanske nacionalne manjine na Kosovu i Metohiji "poslužilo NATO da pokuša da napravi svoju prvu vojnu marionetsku državu".

Lončar je agenciji Beta rekao da je NATO najpre bombardovao Srbiju, onda je doveo svoje trupe na Kosovo i da sada, preko plana Martija Ahtisarija, pokušava da stvori prvu vojnu državu.

"Aneks 11. Ahtisarijevog plana direktno nalaže da NATO mora da ima neograničenu vlast u navodno nezavisnoj državi", rekao je ministar.

Lončar je dodao da "cela međunarodna zajednica dobro zna da Srbija nikada neće prihvatiti da na njenoj teritoriji NATO pravi svoju kvazi državu".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.