LSV: Vojvodina ostala bez velikih sistema

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Sep.2011, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Vojvodina ostala bez velikih sistema

NOVI SAD -

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) podneće amandmane na Predlog zakona o javnoj svojini, jer njime nisu prihvaćene primedbe te stranke da pokrajini budu vraćeni veliki sistemi poput regionalnih puteva, železnice, PTT-a, elektromreže, kao i lutrije.

"Pokušaćemo amandmanima da vratimo Vojvodini ono što joj pripada, a da li će poslanici LSV-a u Skupštini Srbije glasati za zakon o javnoj svojini, odlučiće Glavni odbor stranke, posle skupštinske rasprave", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekao je zamenik predsednika LSV-a i poslanik u srpskom parlamentu Bojan Kostreš, za novosadski "Dnevnik".

Kostreš je rekao da LSV nije iznenađen što u zakonskom predlogu Vojvodini nisu vraćeni veliki sistemi.

"Očekivali smo da će se to pitanje prelamati u samom finišu donošenja zakona, zbog čega nismo iznenađeni što Vlada Srbije u Predlog zakona o javnoj svojini nije uvrstila primedbe LSV-a o vraćanju velikih sistema Vojvodini", istakao je Kostreš, koji je bio predsednik radne grupe za pripremu zakona o javnoj svojini.

Savez vojvođanskih Mađara neće podržati predloženi zakon o železnicama ukoliko on ne bude omogućio Vojvodini da preuzme deo železničke infrastrukture, izjavio je danas u skupštinskoj raspravi poslanik te stranke Balint Pastor.

Vlada Srbije juče je utvrdila Predlog zakona o javnoj svojini, kojim nije predviđeno da Vojvodini budu vraćeni veliki sistemi, poput regionalnih puteva, železnica, PTT-a, elektromreže i lutrije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.