LDP protiv zakona o političkim partijama

Izvor: Politika, Tanjug, 08.Apr.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP protiv zakona o političkim partijama

Vesna Pešić: „Šta vi uopšte hoćete? Da li ste vi kršteni, jeste li vi uopšte normalni? Molim vas da povučete ovaj idiotski zakon”

Nastavak rasprave o Predlogu zakona o političkim partijama koji, kako tvrdi vlada, treba da uozbilji političku scenu, juče je obeležila vrlo oštra polemika poslanika LDP-a i Milana Markovića, ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu, koja se završila obostranim izvinjenjima.

Vesna Pešić je oceniladapredlog zakona >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ograničava političko delovanje i vodi ka restriktivnijim izbornim zakonima i da nema nikakve potrebe da se stranke koje postoje 20 godina preregistruju i da za to skupljaju 5.000 potpisa. „Šta vi uopšte hoćete? Da li ste vi kršteni, jeste li vi uopšte normalni? Molim vas da povučete ovaj idiotski zakon”, rekla je ona ministru Markoviću. „Branio sam 16 ili 17 zakona i u ovoj skupštini me niko nije uvredio, osim gospođe Vesne Pešić i nije ovo prvi put”, odgovorio je Marković.

Marković je rekao da ne „vidi što država i poreski obveznici finansiraju SDU sa 973.000 dinara mesečno”. Ta stranka, čiji je lider Žarko Korać, na listi je LDP-a. Čedomir Jovanović, lider LDP-a, to je okarakterisao kao „poražavajući način obraćanja ministra poslanicima”. Sve se završilo tako što se ministar Marković izvinio Vesni Pešić i Žarku Koraću , ako ih je uvredio, a Pešićeva se izvinila ako je njen ton bio, možda, prenaglašen, jer je „bila zapanjena”.

-----------------------------------------------------------

Objedinjeni amandmani SRS-a

Zakonodavni odbor odlučio je juče da grupiše više amandmana SRS-a na Predlog zakona o upotrebi državnih simbola, a radikali su zbog toga napustili sednicu ovog tela. Aleksandar Martinović (SRS) kazao je da ne stoji ocena kako su svi amandmani sadržinski istovetni. Vlatko Ratković (DS), međutim, objašnjava da je sve urađeno u skladu sa Poslovnikom i tvrdi da su amandmani istovetnog teksta, a „podneti su samo radi opstrukcije”.

M. Č.

[objavljeno: 09/04/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.