Kurti neće moći da učestvuje na izborima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2021, 17:22

Kurti neće moći da učestvuje na izborima

Predsednik Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti neće moći da učestvuje na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima, zakazanim za 14. februar, prenosi Gazeta Ekspres pozivajući se na izvore u Centralnoj izbornoj komisiji.

Kurti je osuđen u januaru 2018. godine za dva krivična dela: upotrebu oružja ili opasnih sredstava i ometanje službenog lica tokom vršenja službene dužnosti.

Odlukom Ustavnog suda sve osobe koje imaju presude za krivična dela >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u prethodne tri godine nisu u mogućnosti da učestvuju na izborima, a to je danas, kako prenosi Kosovo onlajn, potvrđeno u CIK.

Kurti je osuđen zbog bacanja suzavca u kosovskoj skupštini 2015. godine.

Pored Kurtija, CIK nije odobrio kandidaturu za još 46 stranačkih kandidata koji se ne mogu naći na izbornim listama za poslanike.

Ustavni sud je prethodno odlučio da se osobe koje su u poslednje tri godine pravosudno osuđene za krivično delo, ne mogu kandidovati za poslanike niti dobiti mandat u kosovskoj skupštini.

Centralna izborna komisija vratila je danas izborne liste strankama na korekciju. Rok da isprave liste je 22. januar.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dveri pozvale na bojkot kosovskih izbora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jan.2021

Pokrajinski odbor pokreta Dveri za Kosovo i Metohiju pozvao je danas na bojkot kosovskih izbora zakazanih za 14. februar ove godine...Dveri u saopštenju navode da su predstojeći izvori nelegalni i nelegitimni te da bi Srbi na KiM bojkotom "separatistučkih izbora" sačuvali obraz i čast...Dveri tvrde...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Kurti ne može na izbore

Izvor: Danas, 20.Jan.2021

Predsednik Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti neće moći da bude na listi te stranke na parlamentarnim izborima zakazanim za 14. februar, zbog toga što je u protekle tri godine osuđivan za krivična dela, potvrđeno je u Centralnoj izbornoj komisiji, prenosi Gazeta ekspres.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.