Izvor: Politika, 24.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korać : Izbori će odlučiti da li će Srbija u EU

Predsednik Socijaldemokratske unije Žarko Korać izjavio je juče da će građani Srbije na predsedničkim izborima 20. januara odlučivati o tome da li žele da Srbija nastavi proces evropskog razvoja ili da "uđe u tenzije i političke sukobe sa susedima".

Korać je, posle skupštine Gradske organizacije SDU, rekao da su glasovi građana za proevropske kandidate, koji žele modernu Srbiju, veoma važni jer bi značili nastavak razvoja Srbije u procesu evropskih integracija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<
On je istakao da i poličari moraju biti svesni da u predizbornoj kampanji treba da ponude građanima što manje sukoba, a da, što je moguće više, naglase ono što smatraju da je bitno i na taj način obezbede njihovu podršku.

Korać je dodao da je od izuzetne važnosti da 20. januara građani izađu na izbore, i ocenio da će se u prvom krugu predsedničkih izbora pokazati koliko glasova ima proevropska opcija, dok će se u drugom "nastaviti odmeravanja proevropske i antievropske opcije".

On je rekao da su Demokratska stranka Srbije i Nova Srbije "uslovili kandidata Demokratske stranke Borisa Tadića izjavom da su evropske integracije moguće samo ako Srbija ostane unutar svojih Ustavom garantovanih granica"."Ta izjava je do kraja ogolila temu predsedničkih izbora – dalji razvoj Srbije ili zaustavljanje tog razvoja sa vrlo neizvesnom ekonomskom i političkom budućnošću", smatra Korać.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.