Izvor: Blic, 02.Nov.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koha ditore: Bez plana za "administrativnu podelu" Kosova

Vlada Kosova nema konkretan plan kojim bi sprečila "administrativnu podelu" Kosova, piše u današnjem izdanju prištinski dnevnik "Koha ditore".

Protiv tog predloga reagovali su svi institucionalni i politički faktori u Prištini, ali dnevnik navodi da vlada nema konkretnih ideja kako bi širila svoj autoritet i na severu Kosova.

"Stav vlade Kosova je nepromenljiv i mi se zalažemo da se Euleks širi na celoj teritoriji Kosova bez ikakvih uslovljavanja", rekao je portparol >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vlade Memlji Krasnići.

Isto kao premijer Hašim Tači, ni Krasnići nije precizirao kakve konkretne korake preduzima vlada za sprečavanje "administrativne podele" Kosova.

"Vlada će učiniti sve što je moguće, u okviru Ustava i Ahtisarijevog plana, koji je međunarodni plan, i sve što je predviđeno ovim planom će se sprovoditi", rekao je Krasnići.

Pre nekoliko dana bivši premijer Kosova Agim Čeku je kao opciju za širenje vlasti na sever, pominjao i upotrebu sile, ali institucije Kosova su odbacile tu opciju.

"To je neozbiljan predlog. Osim Ahtisarijevog plana nema ni potrebe za drugim predlozima", rekao je portparol vlade Kosova.

Od objavljivanja u medijima predloga o "administrativnoj podeli", politička scena Kosova se mobilisala protiv tog predloga i ka pronalaženju ideja za sprovođenje Ustava Kosova i na severu.

Opozicione partije su se takođe izjasnile protiv predloga o podeli, ali su kritikovale i institucije Kosova koje "ne čine dovoljno na širenje vlasti i na severnom delu Kosova".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.