KOŠTUNICA POZVAO NA DOGOVOR O VANREDNIM IZBORIMA U SRBIJI

Izvor: Kurir, 23.Maj.2010, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KOŠTUNICA POZVAO NA DOGOVOR O VANREDNIM IZBORIMA U SRBIJI

ZVEČAN - Predsednik Demokratske stranke Srbije (DS S) Vojislav Koštunica pozvao je iz Zvečana da odmah bude sklopljen dogovor vlasti i opozicije o raspisivanju vanrednih izbora u zemlji.

ZVEČAN - Predsednik Demokratske stranke Srbije (DS S) Vojislav Koštunica pozvao je  iz Zvečana da odmah bude sklopljen dogovor vlasti i opozicije o raspisivanju vanrednih izbora u zemlji.

Koštunica je na sednici Glavnog odbora (GO) DS S ocenio da su vanredni >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << izbori u zemlji pravi put koji omogućava da se Srbija ponovo sabere, uspostavi jedinstvo na načelima nacionalne politike, da se prevaziđu podele i da nikada više interesi Srbije ne budu podređeni stranim interesima.

"Ako vlast i dalje bude insistirala da vlada zato što ima 126 poslanika, nastaviće da se produbljuju i kriza i podele u zemlji. To nije rešenje i to neće ništa dobro doneti Srbiji," rekao je Koštucnica.

Predsednik DS S je posebno govorio o državotvornoj politici koja podrazumeva stalni otvoreni razgovor i dogovor, jedinstvo kada je reč o najvažnijim sudbonosnim pitanjima, rekao je Koštunica.

Politika nacionalnog jedinstva čuva zemlju od pogrešnih odluka kao što su bačeni milioni evra iz budzeta Srbije "da se finasira predizborna iluzija zvana Fijat" i štiti zemlju od postupnog priznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova kroz međunarodne konferencije, poput predstojeće u Sarajevu, "na kojima se bezimeno učestvuje".

Koštunicaje upozorio da ako ne bude uspostavljena "politika trećeg puta", koja objedinjuje sve oko najvažnijih državnih I nacionalnih interesa", onda će u Srbiji sve više biti narušavan pravni poredak države, zarad interesa vladajuće stranke.

Ekonomski program

Predsednik DS S istakao je da je ekonomski razvoj Srbije od najvećeg značaja za doslednu politiku očuvanja teritorijalne celovitosti zemlje, kao i svim građanima bude za omogućeno da žive normalno od svog rada.

Koštunica je naglasio da ekonomski program razvoja Srbije koji je napravila DS S za period do 2015, kao najvažniji cilj ima bolji standard građana i da je zaposlenost ključni kriterijum uspešnosti politike vlade.

Koštunica je u tom pravcu istakao da, ma kakve razloge navodila sadašnja Vlada, ona ne može pobeći od odgovornosti jer stotine hiljada obećanih radnih mesta nisu otvorena i zbog masovne pojave gubitka posla.
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.