Jovanović: Da izgradimo odnos sa Vučićem

Izvor: BKTV News, 16.Nov.2014, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Da izgradimo odnos sa Vučićem

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da ta stranka treba da izgradi odnos sa premijerom Aleksandrom Vučićem koji će građani razumeti i posmatrati kroz prizmu koristi koju bi društvo imalo sa LDP na vlasti.

Jovanović je na sednici Glavnog odbora LDP rekao da je Vučić prvi posle ubijenog premijera Zorana Ðinđća, koji je progovorio o nekim ekonomskim reformama o kojima drugi niko nije.
„Ali Vučić je Vučić – prati ga kontrola >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << medija, nedovoljna transformacija stranke za koju je on lično bio sposoban – ali to je život“ rekao je Jovanović.
On je takođe naglasio „da Vučića treba iskoristiti, a ne srušiti“ osim ukoliko ne postoji odgovor šta posle.
Članovima Glavnog odbora je poručio da osam meseci posle izbora u Srbiji ne postoji više niko ko se nada da je moguće sprovesti politiku koju je u kampanji kandidovao Vučić.
On je naveo da je za tih osam meseci LDP sveo sebe na stranku koja komentariše poltiičke događaje i da više nema prava na to.
Prema njegovim rečima postoji pregršt kontradiktornosti i mnogo kritika, ali je nesporno da postoji i Vučićev odnos prema KiM, sporazum u Briselu, „balansiranje sa Rusijom“ koje je okarakterisao kao vrlo teško, i želja da se makar i deklarativno menjaju odnosi u Srbiji.
„Treba da izgradimo takav odnos koji će se posmatrati kroz prizmu koristi za društvo što smo mi na vlasti, a ne da se sve svede na prodaju “ rekao je Jovanović.
Lider LDP je govoreći o stranci koju vodi rekao da njeni potencijali leže u kako je naglasio „neartikulisanom delu društva“ koje samo šokovi vraćaju u normalu.
Prema njegovom mišljenju pored ubistva Ðinđića jedan od tih šokova je i dolazak lidera radikala Vojislava Šešelja u zemlju.
On je naglasio i da Šešelj nije uticao na Srbiju kakva je danas kao i da niko nije mogao da očekuje da će se „vratiti normalniji“ iz Haga nego kad je tamo otišao.
Jovanović je, govoreći o poseti premijera Albanije Edi Rame, rekao „da ne može Rama da ne pomene Kosovo, jer u tom slučaju ne bi mogao da se vrati u svoju zemlju“.
„Pre će Šešelj postati premijer Albanije, nego što će Rama ostati ako ne pomene Kosovo u Beogradu. To nije fer, ali je to politika“ rekao je Jovanović.
Izvor: tanjug
The post Jovanović: Da izgradimo odnos sa Vučićem appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.