Jeremić sutra sa šefom diplomatije Malija

Izvor: S media, 20.Maj.2010, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić sutra sa šefom diplomatije Malija

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić razgovaraće sutra u Beogradu s ministrom inostranih poslova i medjunarodne saradnje Republike Mali Moktarom Uanom, saopšteno je danas iz resornog ministarstva.

Ovo je prva poseta nekog visokog zvaničnika te zapadnoafričke države Srbiji.

Mali nije priznao nezavisnost Kosova i Metohije, a predsednik Amadu Tumani Ture založio se, po tom pitanju, za poštovanje medjunarodnih normi, ocenivši da bi njihovo kršenje i narušavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << integriteta i teritorijalne celovitosti Srbije moglo da ugrozi mnoge zemlje sa sličnim problemom.

Ture je, takodje, u razgovoru s novoimenovanim izvanrednim i opunomoćenim ambasadorom Srbije u Republici Mali Vladimirom Kohutom, koji mu je 7. marta 2008. godine predao akreditivna pisma, ocenio da saradnja Srbije i Malija ima dobru perspektivu.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cvetković i Jeremić sa šefom diplomatije Malija

Izvor: Blic, 21.Maj.2010, 11:25

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas da će format predstojećeg sastanka Evropska unija-Zapadni Balkan, koji će biti održan u Sarajevu 2. juna, biti u skladu sa zahtevima Srbije. Jeremić potvrdio da je Srbija dobila poziv za učešće na konferenciji u Sarajevu.."Privremene...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.