Cvetković i Jeremić sa šefom diplomatije Malija

Izvor: Blic, 21.Maj.2010, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković i Jeremić sa šefom diplomatije Malija

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas da će format predstojećeg sastanka Evropska unija-Zapadni Balkan, koji će biti održan u Sarajevu 2. juna, biti u skladu sa zahtevima Srbije. Jeremić potvrdio da je Srbija dobila poziv za učešće na konferenciji u Sarajevu

"Privremene institucije u Prištini biće zastupljene u skladu sa Rezolucijom 1244, u prisustvu UNMIK-a, kao i na svim dosadašnjim skupovima", rekao je Jeremić na konferenciji za novinare >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << posle sastanka sa ministrom inostranih poslova i međunarodne saradnje Republike Mali Moktarom Ouaneom.

Potvrđujući da je Srbija dobila zvaničan poziv za učešće na konferenciji, Jeremić je izrazio nadu da će na konferenciji u Sarajevu biti svi predstavnici iz regiona, uključujući i privremene vlasti u Prištini.

Jeremić je rekao da očekuje da će zaključci sa konferencije biti podstrek evropskim integracijama regiona.

Ouaneo će se kasnije danas sastati sa premijerom Mirkom Cvetkovićem.

Mali nije priznao jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije, a predsednik te zemlje Amadu Tumani Ture založio se, po tom pitanju, za poštovanje međunarodnih normi.

Ture je rekao da bi njihovo kršenje i narušavanje integriteta i teritorijalne celovitosti Srbije moglo da ugrozi mnoge zemlje sa sličnim problemom.

On je u razgovoru s novoimenovanim izvanrednim i opunomoćenim ambasadorom Srbije u Republici Mali Vladimirom Kohutom, koji mu je 7. marta 2008. godine predao akreditivna pisma, ocenio i da saradnja Srbije i Malija ima dobru perspektivu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.