Jeremić: Sednica SB o Kosovu početkom naredne nedelje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeremić: Sednica SB o Kosovu početkom naredne nedelje

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je da će sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o Kosovu najverovatnije biti održana u sledeći ponedeljak ili utorak.

Jeremić je rekao i da su "Srbiji date garancije da plan od šest tačaka neće biti promenjen".

Plan od šest tačaka UN tiče se šest ključnih oblasti na Kosovu, uključujući policiju, sudove, carinu, transport i infrastrukturu, granice i srpsku kulturnu baštinu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Detalji plana koji su dogovorile UN i Beograd nisu zvanično saopšteni, ali prištinska štampa piše da Srbija traži da policija, pravosuđe i carine u srpskim sredinama budu pod kontrolom UN.

Što se tiče Euleksa, srpski zvaničnici su ranije saopštili da će tu misiju prihvatiti ako dobije odobrenje UN, bude statusno neutralna i ne sprovodi Ahtisarijev plan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.